Kolme ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijaa Humanistisesta ammattikorkeakoulusta kävi haastattelemassa Tukeva-työvalmennussäätiön starttipajalla Kuopiossa yksilövalmentaja Jenni Hämäläistä. Jenni toimii starttipajalla alle 18 vuotiaille tarkoitetussa starttivalmennuksessa.

Tukeva-työvalmennussäätiö sr:n perustehtävä on tukea työelämästä syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja pitkäaikaistyöttömien siirtymistä opiskelemaan tai avoimille työmarkkinoille (http://www.ksts.fi/).

Tukevan starttipajalla toiminta on ollut tarkoitettu alle 29-vuotiaille vuodesta 1999 alkaen, mutta käytännössä palvelun ostaja on määrittänyt ikärajoja toiminnan aikana. Nyt kehitysprojektin myötä alle 18v nuoret ovat päässeet takaisin valmennukseen. Projekti on tarkoitettu nuorille, joilla ei ole työ-, valmennus,- tai opiskelupaikkaa tai ei kykene suorittamaan opintojaan oppilaitoksessa. Nuorille tarjotaan myös tukea arjen hallintaan ja tulevaisuuden hahmotukseen. Kävimme tutustumassa starttipajan tiloihin Teollisuukatu 1 Kuopiossa. Ennakko-odotukset starttipajan tiloista olivat enemmän työpajamaiset hallitilat, joka osoittautui täysin vääräksi. Tilat olivat todella persoonalliset ja sisutuksesta olivat vastanneet starttipajan nuoret, joista jokainen oli jättänyt oman jälkensä tiloihin. Nähtävillä oli nuorten  tekemiä töitä sekä meneillään olevia projekteja. Vastassa oli Jennin lisäksi muitakin työntekijöitä, jotka ottivat meidän todella hyvin vastaan ja mielellään esittelivät tiloja ja kertoivat toiminnasta.

Kuuntele Jenni Hämäläisen haastattelu:

kuunteleKesto 6’36”

Samuli Hentunen, Maria Hallman, Nanette Ylönen

JÄTÄ VASTAUS