Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Opiskelijatuomarina kisassa toimi DJ-nimellä Pirat esiintyvä Teemu Pietiläinen.

Teemu on soittanut kuuden vuoden ajan omissa ja muiden kuopiolaisten järjestäjien tapahtumissa. Viime kesänä hän oli Kosmos Festivaleilla esiintymässä.

Teemu päätyi tuomaristoon asiantuntijatuomari Kalle Siikasen pyytämänä. Odotuksia kisasta ei kauheasti ollut.

– Kalle oli viime vuonna Espoon SAKUstarseissa tuomaroimassa. Mitä sieltä olen kuullut, niin ilmeisesti taso on aika kova. Varmasti odotettavissa on ihan hyvää miksaamista.

Kilpailijat arvostellaan kokonaisuuden, tulkinnan, teknisen osaamisen sekä esiintymisen mukaan. Lisäksi mukana on tuomariston vapaa arviointikriteeri.

Teemun mielestä hyvän DJ:n tunnistaa erityisesti yhdestä asiasta.

– Olennaisinta on mielestäni se, että saa oman settinsä kuulostamaan yhtenäiseltä kokonaisuudelta, jossa biisit sulautuvat toisiinsa.

Thomas odotti lavalle pääsyä

Omniasta saapunutta Thomas Kotouliasta eli Rustheadia jännitti hieman ennen kisan alkua.

Thomas Kotoulias aka Rusthead

– Varusteeni eivät oikein toimi kunnolla, mutta kyllä varmasti pärjään, hän sanoo luottavaisena.

Thomas on toiminut DJ:nä yli neljä vuotta, ja odotti kovasti isommalle lavalle pääsemistä.

– Osallistuin viime vuonna SAKUstarsiin ja voitin kultaa, mutta muuten olen soittanut lähinnä kavereiden kotibileissä. Kerran vuodessa on tosi kiva päästä vähän isommalle lavalle esiintymään. Pääsen kokemaan, millaista tämä homma oikeasti olisi.

Haastavinta DJ:nä olossa on Thomasin mukaan biittinopeuksien ja biisirakenteiden opettelu. Palkitsevinta taas on se, kun joku tulee antamaan positiivista palautetta.

– Lavalla ollessa on myös siistiä nähdä, miten yleisö nauttii ja fiilistelee sitä musiikkia. Siihen jää koukkuun.

Toimittajana Hanna Sund

Heikki Helve kannustaa kulttuuriharrastusten pariin!

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve haastattelussamme – mitä hän ajattelee SakuStars-kisoista ja Suomi100-juhlavuoden tunnelmista. Esille tuli myös ammatillisen koulutuksen tärkeys ja siihen liittyvä itsensä ilmaisemisen vapaus.

SAKUstarsin tuoreimmat kuulumiset

SAKUstars-toimitus kiittää!

Innostusta, jännitystä, onnistumisen iloa ja paljon muuta on koettu opiskelijoista koostuvan toimituksen arjessa SAKUstars-tapahtuman aikana.

Tapahtumavastaava on väsynyt, mutta onnellinen

SakuStars 2017 oli onnistunut tapahtuma kokonaisuus, mutta mitkä ovat tapahtumavastaava Sirpa Hakala-Kosusen aatteet kolme päivää kestäneestä suurtapahtumasta?

Kisojen ruoassa näkyi savolaisuus sekä ilmastoystävällisyys

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

Kisahuoltajan haastattelu

600 nuorta kilpailijaa, mutta kuka pitää heistä huolen? Yksi näistä huoltajista on Lahden Koulutuskeskus Salpauksen kisahuoltaja Riitta Stenstrom.

DJ-kisassa kuultiin hyvää miksaamista

Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Toimittajamme tapasi opiskelijatuomarina kisassa toimineen, DJ-nimellä Pirat esiintyvän Teemu Pietiläisen sekä Omniasta kilpailuihin saapuneen Thomas Kotoulin eli Rustheadin.

JÄTÄ VASTAUS