Eilisessä soolosoitinkilpailussa nähtiin ja kuultiin mitä erikoisimpia musiikkiesityksiä. Eri puolilta Suomea ja eri musiikkiopistoista saapuneet taitavat nuoret soittajat astuivat vuorotellen esittelemään osaamistaan suurehkon yleisön ja tuomareiden eteen.

Kilpailufiiliksessä täysillä mukana ollut yleisö kannusti reippain aplodein ja huudahduksin jokaista osallistujaa lavalle tultaessa sekä tuomareiden annettua mielipiteensä.

– Hatunnosto kaikille näille nuorille siitä, että he uskaltavat tulla ja osallistua soolosoitinkilpailuun. Suoritus tehdään yksin, eikä ympärillä ole tukena esimerkiksi bändikavereita, itsekin paljon bändeissä soittava kilpailun tuomari Juha Kauppinen kiitteli muiden tuomareiden ohella.

Kilpailu aloitettiin varsin viihdyttävällä esityksellä, kun Onni Holmström näppäili ilmoille ensimmäiset sähkökitaran sävelet. Onnin esitys ei rajoittunut pelkästään soittimen luomaan ääneen, vaan hän tarjoili myös tunnelmaa keventäviä välispiikkejä kitaransoittonsa lomassa. Tästä etenkin tuomarit antoivat Onnille pojot, olihan kekseliästä yhdistää soittoon myös lyhyitä lausahduksia tilanteeseen liittyen.

– Mukavan letkeää, esiintyminen on ehdottomasti alaasi, kilpailun tuomari Marko Salmela kommentoi aloitusesitystä.

Kilpailua jatkettiin samoilla linjoilla toisella bändisoittimella. Koko juhlasali kaikui varsin rytmikkäästä ja vauhdikkaasta rumpusoolosta, kun pohjoiskarjalainen Niko Hurskainen istahti rumpujen ääreen. Eri rytmien vaihtelu ja niiden välillä tasapainottelu piti yleisön kiinnostuksen yllä esityksen loppuun asti.

Välillä siirryttiin seesteisemmän tunnelman pariin. Pianisti Emilia Kuru soitteli pianoa kauniisti puolalaisen säveltäjän Chopinin valssissa – sävelet suorastaan soljuivat eteenpäin. Instrumenttiaan hän on soittanut jo kymmenen vuotta.

– Hienosta esityksestäsi kuuli, että sinulla on kokemusta jo useamman vuoden ajalta, tuomarit kommentoivat.

Kisassa kuultiin kaksi harmonikkaesitystä, joista ensimmäisen esitti Seinäjoelta tullut Veli-Pekka Koskinen. Vaikka 12 vuotta soittaneelta Koskiselta löytyy kokemusta myös peräti neljistä Suomenmestaruuskisoista ja esiintymisistä, on pieni jännitys aina paikallaan.
– Eilinen soolo jännitti paljon, jopa enemmän kuin viime vuonna, nyt toista kertaa Sakustars-kisoissa mukana ollut Koskinen tarinoi.

Toisen harmonikkaesityksen tarjoili Veli-Pekan ystävä Jere Lahtinen soittamalla Finlandia-hymnin teeman. Eläytyminen ja kappalevalinta ajankohtaiseen Suomi 100-teemaan liittyen saivatkin runsaasti kiitosta tuomareilta.

Päivän aikana lavalla nähtiin lisäksi trumpetti, poikkihuilu, nokkahuilu, alttoviulu ja ukulele.

Toimittajana Sonja Ahtinen

Kuopion SAKUstars on yhdessä tehty

SAKUstars on valtakunnallinen kulttuurikilpailu, joka kannustaa ammattiin opiskelevia monenlaisen kulttuurin pariin. Kuopiossa kilpailijoita on noin 600 ja lajeja shakista karaokeen saakka.

Leppoisaa kisameininkiä Savon sydämessä Kuopiossa

Saku Ry:n toiminnanjohtajan Saija Sippolan mukaan Sakustars-kilpailulla on pitkät perinteet. 1950-luvulla kisat rajoittuivat lähinnä kirjoittamiseen, mutta sarjojen repertuaari on laajentunut siitä lähtien.

SAKUstarsin tuoreimmat kuulumiset

SAKUstars-toimitus kiittää!

Innostusta, jännitystä, onnistumisen iloa ja paljon muuta on koettu opiskelijoista koostuvan toimituksen arjessa SAKUstars-tapahtuman aikana.

Tapahtumavastaava on väsynyt, mutta onnellinen

SakuStars 2017 oli onnistunut tapahtuma kokonaisuus, mutta mitkä ovat tapahtumavastaava Sirpa Hakala-Kosusen aatteet kolme päivää kestäneestä suurtapahtumasta?

Kisojen ruoassa näkyi savolaisuus sekä ilmastoystävällisyys

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

Kisahuoltajan haastattelu

600 nuorta kilpailijaa, mutta kuka pitää heistä huolen? Yksi näistä huoltajista on Lahden Koulutuskeskus Salpauksen kisahuoltaja Riitta Stenstrom.

DJ-kisassa kuultiin hyvää miksaamista

Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Toimittajamme tapasi opiskelijatuomarina kisassa toimineen, DJ-nimellä Pirat esiintyvän Teemu Pietiläisen sekä Omniasta kilpailuihin saapuneen Thomas Kotoulin eli Rustheadin.

JÄTÄ VASTAUS