Karaoken finaali käytiin tänään torstaina. Alkukarsintojen yli 40 laulajasta 10 selviytyi finaaliin, jossa huomiota kiinnittivät uskomaton kannustaminen yleisön puolelta läpi kilpailun sekä kappalevalinnat laidasta laitaan. Yleisö sai nauttia niin vanhoista Queenin klassikoista kuin nykyartistienkin uusimmista hiteistä.

Kilpailun tuomari Jaana Mykkänen.

– Arvioimme alkukarsinnoissa laulutekniikan lisäksi yleistä tunnelmaa, minkä otimme huomioon finaalisteja valitessa, kilpailun tuomari Jaana Mykkänen kommentoi ennen kisojen alkua.

Kahvila Aromissa ei jäänyt paljoa vapaata tilaa, sillä finaali kiinnosti selvästi monia kuuntelijoita. Tunnelma oli katossa koko ajan, kun ilmoille kajahtivat klassikkokappaleen Mombasan ensisävelet ja yleisö alkoi tiivistää tunnelmaa aaltoliikkeiden myötä. Kilpailun keskivaiheilla päästiin fiilistelemään muutaman vuoden takaisen hittibiisin tahtiin, kun Irene Umutoni eläytyi täysillä Robinin Frontside Olliessa. Lopussa matkattiin vielä kaukomaille Matkalla Alabamaan-kappaleen myötä.

Emma Vaattovaara

Keudan ammattiopistossa opiskelevan Onni Koposen rennon letkeä tulkinta Enemmän kuin sooloo-kappaleesta toi hänelle kolmannen sijan. Emma Vaattovaara lunasti itselleen toisen sijan herkällä Anna Puun kappaleella Kolme vuodenaikaa. Karaoken voittoon itsensä lauloi Karlo Medjeral stadin ammattiopistosta legendaarisen Queenin kappaleella Somebody to love.

Haastattelupätkästä kuulet tuomari Jaana Mykkäsen kommentit ennen finaalin alkamista, Emma Vaattovaaran mietteet ennen kilpailua ja Frontside Ollien laulaneen Irenen fiilikset oman kilpailusuorituksen jälkeen:

kuunteleKesto 9’24”

Elli Hiltunen ja Sonja Ahtinen

Heikki Helve kannustaa kulttuuriharrastusten pariin!

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve haastattelussamme – mitä hän ajattelee SakuStars-kisoista ja Suomi100-juhlavuoden tunnelmista. Esille tuli myös ammatillisen koulutuksen tärkeys ja siihen liittyvä itsensä ilmaisemisen vapaus.

Leppoisaa kisameininkiä Savon sydämessä Kuopiossa

Saku Ry:n toiminnanjohtajan Saija Sippolan mukaan Sakustars-kilpailulla on pitkät perinteet. 1950-luvulla kisat rajoittuivat lähinnä kirjoittamiseen, mutta sarjojen repertuaari on laajentunut siitä lähtien.

SAKUstarsin tuoreimmat kuulumiset

SAKUstars-toimitus kiittää!

Innostusta, jännitystä, onnistumisen iloa ja paljon muuta on koettu opiskelijoista koostuvan toimituksen arjessa SAKUstars-tapahtuman aikana.

Tapahtumavastaava on väsynyt, mutta onnellinen

SakuStars 2017 oli onnistunut tapahtuma kokonaisuus, mutta mitkä ovat tapahtumavastaava Sirpa Hakala-Kosusen aatteet kolme päivää kestäneestä suurtapahtumasta?

Kisojen ruoassa näkyi savolaisuus sekä ilmastoystävällisyys

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

Kisahuoltajan haastattelu

600 nuorta kilpailijaa, mutta kuka pitää heistä huolen? Yksi näistä huoltajista on Lahden Koulutuskeskus Salpauksen kisahuoltaja Riitta Stenstrom.

DJ-kisassa kuultiin hyvää miksaamista

Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Toimittajamme tapasi opiskelijatuomarina kisassa toimineen, DJ-nimellä Pirat esiintyvän Teemu Pietiläisen sekä Omniasta kilpailuihin saapuneen Thomas Kotoulin eli Rustheadin.

JÄTÄ VASTAUS