Ravintolapalvelupäällikkö Maritta Pakkanen

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

– Yhteensä näiden kolmen päivän aikana teemme peräti 6000 ruoka-annosta, ravintolapalvelupäällikkö Maritta Pakkanen laskeskelee.

Ruokahuoltoon kuuluu lounas, päivällinen, iltapala, eväspaketit sekä iltajuhlat. Urakka on hoidettu sekä oman henkilökunnan että opiskelijoiden avulla.

– Meillä on ollut kymmenisen opiskelijaa mukana auttamassa. Jokaiselle on organisoitu tarkasti omat työtehtävät ja vastuualueet. Pitkää päivää tekemällä olemme onnistuneet.

Mansikkakiisseliä basilikakermalla

Kisojen sata lasissa -teema on näkynyt ruoassa savolaisuutena sekä ilmastoystävällisyytenä. Kasvihuoneruokia tai punaista lihaa ei ole käytetty, salaatit on valittu huolella ja mahdollisimman iso osa raaka-aineista on kotimaista.

– Savolaisuus näkyy erityisesti jälkiruuissa. Olemme tarjonneet esimerkiksi mustikkakukkoa sekä mansikkakiisseliä basilikakermalla tuunattuna.

Hyvää palautetta on tullut paljon ja varsinkin erityisruokavalioita on kehuttu vuolaasti.

– Olemme väsyneitä mutta tyytyväisiä. Ei voi muuta kun kiittää omaa upeaa työporukkaa, joka on laittanut itsensä täysillä likoon, Maritta hymyilee.

Toimittajana Hanna Sund

Leppoisaa kisameininkiä Savon sydämessä Kuopiossa

Saku Ry:n toiminnanjohtajan Saija Sippolan mukaan Sakustars-kilpailulla on pitkät perinteet. 1950-luvulla kisat rajoittuivat lähinnä kirjoittamiseen, mutta sarjojen repertuaari on laajentunut siitä lähtien.

SAKUstarsin tuoreimmat kuulumiset

SAKUstars-toimitus kiittää!

Innostusta, jännitystä, onnistumisen iloa ja paljon muuta on koettu opiskelijoista koostuvan toimituksen arjessa SAKUstars-tapahtuman aikana.

Tapahtumavastaava on väsynyt, mutta onnellinen

SakuStars 2017 oli onnistunut tapahtuma kokonaisuus, mutta mitkä ovat tapahtumavastaava Sirpa Hakala-Kosusen aatteet kolme päivää kestäneestä suurtapahtumasta?

Kisojen ruoassa näkyi savolaisuus sekä ilmastoystävällisyys

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

Kisahuoltajan haastattelu

600 nuorta kilpailijaa, mutta kuka pitää heistä huolen? Yksi näistä huoltajista on Lahden Koulutuskeskus Salpauksen kisahuoltaja Riitta Stenstrom.

DJ-kisassa kuultiin hyvää miksaamista

Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Toimittajamme tapasi opiskelijatuomarina kisassa toimineen, DJ-nimellä Pirat esiintyvän Teemu Pietiläisen sekä Omniasta kilpailuihin saapuneen Thomas Kotoulin eli Rustheadin.

JÄTÄ VASTAUS