Ison tapahtuman rakentaminen vaatii paljon valmistelua ja työvoimaa. Isoista oppilaitoksista sitä onneksi löytyy – mukaan voidaan rekrytoida niin opettajia kuin oppilaitakin. Millaisiin hommiin kisajärjestelyissä sitten pääsee? Toimittajamme kävivät kyselemässä muutamien henkilöiden toimenkuvia.

Marjo Miettinen, Savon ammatti- ja aikuisopiston opinto-ohjaaja Kuopiossa

Marjo on hankkinut opiskelijoita tuomareiksi ja muihin hommiin SakuStars kilpailuun. Halukkaita oli paljon, josta Marjo on onnellinen. Opiskelijat ovat olleet todella tyytyväisiä, että pääsivät ottamaan osaa. Ongelmilta on vältytty tapahtuman aikana. Marjo on ollut todella tyytyväinen koko tapahtumaan.

Hanna Niskanen ja Roosa Åkerlund, liiketalouden opiskelijoita

Hanna ja Roosa ovat toimineet “roudareina”. He ovat siirrelleet penkkejä sekä auttaneet lavan kasaamisessa sekä sen muuttamisessa tilanteen tullen. Tytöt ovat Kuopiosta ja opiskelevat liiketalouden kaksoistutkintoa. He saavat opintopisteitä tästä joka auttaa heidän opiskelua. Tyttöjen koulu loppuu ensi syksynä mutta jos koulu ei loppuisi he osallistuisivat uudestaan mielellään. Tytöt ovat onnellisia tapahtumasta ja siitä välittyvästä positiivisesta energiasta.

Toimittajat Katariina Tolvanen & Joel Elmaci

Heikki Helve kannustaa kulttuuriharrastusten pariin!

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve haastattelussamme – mitä hän ajattelee SakuStars-kisoista ja Suomi100-juhlavuoden tunnelmista. Esille tuli myös ammatillisen koulutuksen tärkeys ja siihen liittyvä itsensä ilmaisemisen vapaus.

Leppoisaa kisameininkiä Savon sydämessä Kuopiossa

Saku Ry:n toiminnanjohtajan Saija Sippolan mukaan Sakustars-kilpailulla on pitkät perinteet. 1950-luvulla kisat rajoittuivat lähinnä kirjoittamiseen, mutta sarjojen repertuaari on laajentunut siitä lähtien.

SAKUstarsin tuoreimmat kuulumiset

SAKUstars-toimitus kiittää!

Innostusta, jännitystä, onnistumisen iloa ja paljon muuta on koettu opiskelijoista koostuvan toimituksen arjessa SAKUstars-tapahtuman aikana.

Tapahtumavastaava on väsynyt, mutta onnellinen

SakuStars 2017 oli onnistunut tapahtuma kokonaisuus, mutta mitkä ovat tapahtumavastaava Sirpa Hakala-Kosusen aatteet kolme päivää kestäneestä suurtapahtumasta?

Kisojen ruoassa näkyi savolaisuus sekä ilmastoystävällisyys

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

Kisahuoltajan haastattelu

600 nuorta kilpailijaa, mutta kuka pitää heistä huolen? Yksi näistä huoltajista on Lahden Koulutuskeskus Salpauksen kisahuoltaja Riitta Stenstrom.

DJ-kisassa kuultiin hyvää miksaamista

Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Toimittajamme tapasi opiskelijatuomarina kisassa toimineen, DJ-nimellä Pirat esiintyvän Teemu Pietiläisen sekä Omniasta kilpailuihin saapuneen Thomas Kotoulin eli Rustheadin.

JÄTÄ VASTAUS