Leppoisaa kisameininkiä Savon sydämessä Kuopiossa

Saku Ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola

Saku Ry:n toiminnanjohtajan Saija Sippolan mukaan Sakustars-kilpailulla on pitkät perinteet. 1950-luvulla kisat rajoittuivat lähinnä kirjoittamiseen, mutta sarjojen repertuaari on laajentunut siitä lähtien. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kilpailu on saavuttanut nykyisen muotonsa.

– Sakustars-kilpailuissa ammattiin opiskelevat voivat näyttää taitojaan heidän sydäntään lähellä olevia aiheita käsittelevissä kilpailusarjoissa. Sarjan ei tarvitse olla sama, mitä henkilö opiskelee koulussa, Sippola kertoo.

Sakustars-kilpailu on todella suuri tapahtuma, joka pidetään vuosittain eri kaupungissa. Osallistujamäärä pyörii 700-900 paikkeilla. Tänä vuonna eri sarjoissa kokoontuu mittelemään noin 600 osallistujaa.

– On myös erittäin hienoa, että useita satoja vapaaehtoisia eri puolilta Suomea on tullut mukaan auttamaan järjestelyissä ja tiedottamisessa. Se mahdollistaa pitkälti kisojen toimivuuden, Sippola kiittelee.

Kuuntele Sippolan haastattelu:

kuunteleKesto 7’42”

Toimittajana Sonja Ahtinen

Kuopion SAKUstars on yhdessä tehty

SAKUstars on valtakunnallinen kulttuurikilpailu, joka kannustaa ammattiin opiskelevia monenlaisen kulttuurin pariin. Kuopiossa kilpailijoita on noin 600 ja lajeja shakista karaokeen saakka.

SAKUstarsin tuoreimmat kuulumiset

SAKUstars-toimitus kiittää!

Innostusta, jännitystä, onnistumisen iloa ja paljon muuta on koettu opiskelijoista koostuvan toimituksen arjessa SAKUstars-tapahtuman aikana.

Tapahtumavastaava on väsynyt, mutta onnellinen

SakuStars 2017 oli onnistunut tapahtuma kokonaisuus, mutta mitkä ovat tapahtumavastaava Sirpa Hakala-Kosusen aatteet kolme päivää kestäneestä suurtapahtumasta?

Kisojen ruoassa näkyi savolaisuus sekä ilmastoystävällisyys

Savon ammatti- ja aikuisopiston lounasravintola Mesikassa on käynyt kova tohina kisojen ajan. Ruokittavana on päivittäin omien opiskelijoiden lisäksi noin 700 ylimääräistä suuta.

Kisahuoltajan haastattelu

600 nuorta kilpailijaa, mutta kuka pitää heistä huolen? Yksi näistä huoltajista on Lahden Koulutuskeskus Salpauksen kisahuoltaja Riitta Stenstrom.

DJ-kisassa kuultiin hyvää miksaamista

Keskiviikkoillan nuorten illanvietto lähti keskiviikkona vauhdikkaasti käyntiin DJ-kisalla. Toimittajamme tapasi opiskelijatuomarina kisassa toimineen, DJ-nimellä Pirat esiintyvän Teemu Pietiläisen sekä Omniasta kilpailuihin saapuneen Thomas Kotoulin eli Rustheadin.

JÄTÄ VASTAUS